تصرف عدوانی چیست+ مجازات و مراحل شکایت

خدمات ما

تصرف عدوانی نوعی تصرف ملکی است که در آن، کسی مال غیرمنقول فردی را بدون رضایت او تصاحب می‌کند. یکی از مشکلاتی که معمولا صاحبان ملک با آن روبرو می‌شوند، تصرف عدوانی است که در آن فردی بدون اجازه صاحب مال ملکش را تصاحب می‌کند.
این نوع تصرف با زور و اجبار صورت می‌گیرد که مالک اصلی می‌تواند با شکایت، ملک خود را تحویل بگیرد. این شکایت دارای چندین مجازات همچون حبس، جزای نقدی و مخصوصا تحویل ملک به مالک اصلی است که برای به انجام رساندن آن، باید دارای مدارک لازمی باشید.
در ادامه به مطالب بیشتری راجع به تصرف عدوانی می‌پردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

تصرف عدوانی چیست؟

زمانی‌ که کسی بدون رضایت مالک اقدام به تصرف ملک او می‌کند، می‌گویند تصرف عدوانی رخ داده است. این مشکل احتمال دارد برای هر کسی به وجود بیاید که راه‌حل آن، شکایت از فرد متصرف است. در این حالت با شکایت می‌توانید مالکیت خود را اثبات کنید و با ارائه مدارک‌هایی، دستور تحویل ملک را از دادگاه بگیرید.
این تصرف نیز از دو نوع کلی برخوردار است که هر یک دارای شکل و مجازات گوناگونی هستند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که شخصی به قصد ملکتان را تصرف کرده، باید شکایتی با عنوان تصرف عدوانی به ثبت رسانید. در این صورت می‌توانید با اثبات ادعای خود در دادگاه، به حق خود دست یابید و مجرم را تحویل این محیط دهید.

مدارک لازم برای شکایت تصرف عدوانی

برای انجام این شکایت نیز همانند سایر نوع‌ها به اسناد و مدارک‌هایی نیاز دارید تا بتوانید روند آن را به‌خوبی پیش ببرید. تک‌به‌تک مدارک اهمیت بالایی دارند و نبود هر کدام، ممکن است روند پرونده را دچار مشکل کند. مدارک لازم برای شکایت تصرف عدوانی عبارت است از

مدارک شناسایی

سند مالکیت ملک

ارائه دلیل جهت اثبات ادعای خود

شهادت شهود در دادگاه

پرسش و پاسخ

سؤالات متداول، پاسخ‌هایی برای سوالات شما

شکایت تصرف عدوانی نیز دارای مهلت و زمانی است که پس از گذشت آن، امکان ثبت این نوع شکایت را نخواهید داشت. به این دلیل اطلاع از مدت‌زمان شکایت به افراد کمک می‌کند تا طی زمان مقرر، اقدام به شکایت و پس گرفتن مال خود کنند. باید بدانید که مدت‌زمان تعیین شده برای شکایت تصرف با نوع عدوانی تا یک سال پس از تصرف ملک است.
همچنین اینکه اگر مانع و محدودیتی جهت پیشگیری از شکایت مالک وجود داشته باشد، این زمان یک‌ساله پس از رفع آن‌ها شروع خواهد شد. لازم به ذکر است اگر مالک اصلی ملک طی این مدت یک‌ساله فوت کند و از دنیا برود، ورثه آن می‌توانند تا شش ماه پس از فوت متوفی اقدام به طرح دعوای تصرف عدوانی کنند.

سند اصلاحات اراضی به عنوان یکی از مدارک اثبات مالکیت، کافی است. در صورتی که فرد نیاز به سند مالکیت رسمی دارد، می‌تواند با ارائه سند اصلاحات اراضی به اداره ثبت اسناد محل سکونت خود مراجعه کند و درخواست صدور سند مالکیت رسمی را ارائه دهد. 
 
اداره ثبت اسناد پس از بررسی و بازبینی مدارک ارائه شده و اطمینان از کافی بودن مدارک، سند مالکیت رسمی برای مالک صادر می‌کند.

برای رفع تصرف باید اقداماتی انجام دهید تا بتوانید متصرف را مجرم شناسانده و ملک خود را تحویل بگیرید. پس از طی روند شکایت در صورت اثبات مالکیت توسط مالک، دادگاه حکم تخلیه یا رفع تصرف عدوانی ملک را صادر می‌کند. در این حالت مجرم موظف است ملک را به همان شکل اولیه به مالک قانونی برگرداند تا بتواند رضایت خود را از او بگیرد.

دادخواست‌های حقوقی بسیاری مشابه یکدیگر هستند که البته هر کدام، دارای شرایط و ویژگی‌های جداگانه‌ای می‌باشند. ولی برخی از آن‌ها دارای روش‌های یکسانی هستند که به این دلیل به یکدیگر شباهت دارند. دادخواست‌های حقوقی مشابه تصرف عدوانی به شکل زیر است: خلع ید – تخلیه ید – دستور تخلیه – حکم تخلیه

به مشــاوره حقـوقی نیاز دارید؟

لطفا موردی که در آن به مشاوره یا راهنمایی حقوقی احتیاج دارید رو در فرم زیر به اختصار توضیح دهید

تلفن : ۰۲۱۲۶۲۱۶۳۸۹ – ۰۲۱۲۶۲۹۳۶۸۱

تکمـیل فرم مشاوره حقوقی

یک مشاور رسمی در زمینه مهاجرت به کانادا می‌تواند به شما در صرفه‌جویی در وقت و هزینه کمک کند، همچنین به شما راهنمایی می‌کند که کدام یک از روش های مهاجرت به کانادا برای شما مناسب تر است.
اگر برای مهاجرت نیاز به مشاوره تخصصی دارید می‌توانید یک زمان مناسب را برای دریافت مشاوره رزرو کند.

تکمـیل فرم ارزیابی رایگـــان

یک مشاور رسمی در زمینه مهاجرت به کانادا می‌تواند به شما در صرفه‌جویی در وقت و هزینه کمک کند، همچنین به شما راهنمایی می‌کند که کدام یک از روش های مهاجرت به کانادا برای شما مناسب تر است.
اگر برای مهاجرت نیاز به مشاوره تخصصی دارید می‌توانید یک زمان مناسب را برای دریافت مشاوره رزرو کند.

انواع دعوی تصرف عدوانی

دعوی تصرف عدوانی دارای انواع گوناگونی است که با آگاهی از آن ها، می توانید روند قانونی پرونده‌تان را به‌صورت اصولی و درست طی کنید. هر یک از انواع این دعوی دارای ویژگی و شرایط‌هایی هستند که فرد شاکی با تنظیم دادخواست و شکایت‌نامه، می‌تواند مجرم را به جزای عملش برساند.
البته انواع دعوی تصرف با نوع عدوانی تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند و کاملا شبیه به هم نیستند. به این دلیل باید به آن‌ها دقت بالایی کنید تا بنا به دلایلی، دچار اشتباه و گمراهی نشوید. انواع آن شامل موارد زیر است:

۱. تصرف عدوانی کیفری

تصرف عدوانی زمانی رخ می‌دهد که شخصی بااطلاع از اینکه ملک صاحب دارد، اقدام به تصرف آن کند. مالک نیز برای پس گرفتن ملک خود، باید مالکیتش را اثبات کند تا روند پرونده ادامه یابد. این نوع تصرف کیفری است و پس از اثبات آن، فرد متصرف موظف خواهد بود که کارهایی را انجام دهد. این کارها به شکل زیر است:
تحویل‌دادن ملک غیرمنقول اشغالی به صاحب اصلی
طی‌کردن میزان حبس از 1 ماه الی 1 سال
و…

۲. تصرف عدوانی حقوقی

در این نوع تصرف ممکن است فرد متصرف، ملک را باهدف مجرمانه تصرف نکرده باشد و در واقع احتمال داده که مال غیرمنقول جزو اموال او است. در این حالت مالک اصلی نیازی به اثبات مالکیت خود ندارد، ولی دادگاه باید طی تحقیقاتی اطلاع یابد که آیا متصرف از صاحب داشتن این ملک آگاه بود یا خیر.
در این نوع فرد متصرف به حبس محکوم نخواهد شد و فقط باید هزینه مدت‌زمان تصرف ملک را به صاحب اصلی بپردازد. در این صورت با پرداخت هزینه، جرم خود را پاک می‌کند و آزاد خواهد شد.

مراحل شکایت تصرف عدوانی

شکایت تصرف با نوع عدوانی نیز دارای مراحلی است که با طی آن‌ها، می‌توانید مالکیت خود را ثابت کرده و ملکتان را پس بگیرید. البته باید بدانید که این شکایت تنها توسط مالک اصلی ملک قابل انجام است و همچنین اینکه ملک باید حتما از نوع غیرمنقول باشد.
تصرف ملک با زور و اجبار توسط متصرف باعث پیشروی سریع روند پرونده شده و می‌تواند کار مالک را آسوده سازد. برای شکایت تصرف با نوع عدوانی باید مراحل زیر را طی کنید:

۱. مالک به دادسرای محل ملک تصرف شده مراجعه کند و شکواییه خود را با نوع کیفری تنظیم نماید.

۲. سپس مدارک مورد نیاز را آماده و به دادگاه مراجعه کند.

۳. حال باید با مدارک در دست مالکیت ملک را به اثبات رساند تا بتواند از این طریق، حکم تخلیه ملک را تحویل بگیرد.

وکیل ملکی برای رفع تصرف عدوانی

تصرف عدوانی نیز یکی از پرونده‌های پیچیده‌ ملکی به شمار می‌آید که از روند انجام طولانی‌مدتی برخوردار است. البته علاوه بر این مورد احتمال دارد کسی از روند انجامی این نوع پرونده آگاه نباشد که در این‌ صورت مراجعه به یک وکیل باتجربه و حرفه‌ای، می‌تواند منجر به کسب پیروزی و موفقیت در دادگاه شود.
برای آسان‌سازی روند پرونده خود می‌توانید از وکیل پایه یک دادگستری بنام سرکار خانم الهام قاسمی کمک بگیرید تا ایشان با دانش و توانایی بالای خود، موجب بازگرداندن حق‌وحقوقتان شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مشاوره و یا وکالت ایشان، می‌توانید همین حالا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

جستجو