ترکیه به سبب اقتصاد قوی ای که دارد، همیشه جزء کشور های مهم توریستی بوده است. از همین رو، بسیاری از افراد مشتاق مهاجرت به ترکیه هستند.
ترکیه که سبک زندگی ای شبیه ایرانیان دارد، میتواند مقصد مناسبی برای مهاجرت باشد. افراد میتوانند برای مهاجرت به کشور ترکیه از روش های مختلفی استفاده نمایند و ویزا خود را دریافت کنند.
ما در این مقاله سعی داریم به شرایط مهاجرت به ترکیه اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم، بنابراین تا انتها همراه ما باشید.
شرایط مهاجرت به ترکیه
برای مهاجرت به ترکیه مانند سایر کشور ها روش های مختلفی وجود دارد که افراد با توجه به شرایط خودشان میتوانند آنها را انتخاب نمایند.
از مهم ترین شرایط مهاجرت ترکیه میتوان به ثروت و تمکن مالی افراد اشاره کرد. گفتنی است که شما باید به اندازه ای ثروت داشته باشید که بتوانید تامین مخارج خود را در ترکیه بدست بیاورید. همچنین درصورتی که یک پروژه خوب با درآمد مناسب در ترکیه داشته باشید، دیگر نیازی به ارائه ثروت خود نخواهید داشت.
در ویزای تحصیلی ترکیه، پس از 4 سال تحصیل و یک سال کار، میتوانید اقامت خود را دائمی کنید.
از شرایط دیگر مهاجرت به ترکیه، پروژه مناسب است. شما میتوانید بعد از 5 سال کار در ترکیه نیز اقامت کامل را بدست بیاورید.
راه های مهاجرت به ترکیه
راه های زیادی برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد که حال باید به تک تک آنها اشاره نماییم.
مهاجرت کاری به ترکیه
متقاضیان کار باید تسلط نسبی بر روی زبان این کشور داشته باشند. دقت داشته باشید که متقاضیان کار در ترکیه قبل از هرعملی، نیاز به دریافت مجوز کاری از وزرات کار و رفاه اجتماعی این کشور خواهند داشت.
در ویزای کار ترکیه در ابتدا به افراد پیشنهاد یک ساله ارائه میشود و در صورت رضایت کارفرما، پروژه کاری شما تمدید خواهد شد.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه
یکی از بهترین روش های مهاجرت به ترکیه، مهاجرت تحصیلی است. جالب است بدانید که بیش از 100 هزار دانشجوی خارجی در کشور ترکیه مشغول کار نیمه وقت هستند و میتوانند بخشی از هزینه های خود را بدست بیاورند.
مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه آسان است. در ابتدا لازم است شما یکی از زبان های انگلیسی یا ترکی را بلد باشید، چون که باید یکی از این زبان ها را برای تحصیل خود انتخاب نمایید. البته که تسلط نسبی بر زبان ترکی برای اقامت واجب است.
یکی از شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه، نامه پذیرش از دانشگاه های کشور ترکیه میباشد. دانشجویان میتوانند در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ترکیه تحصیل کنند.
دانشجویان امکان این را دارند که بعد از تحصیل خود، پروژه کاری برای خود بدست بیاورند و ویزای تحصیلی خود را تبدیل به ویزای کاری کنند.
گفتنی است که دانشگاه های ترکیه شرایط سختی برای پذیرش دارند و باید شما در آزمون های مختلفی شرکت نمایید.
مهاجرت به ترکیه با سرمایه گذاری
افراد با سرمایه گذاری در کشور ترکیه میتوانند به اقامت کامل و سود هنگفتی برسند. راه های زیادی برای سرمایه گذاری در ترکیه وجود دارد که مهم ترین آنها شامل خرید ملک، سرمایه گذاری در بانک، خرید سهام شرکت ها و… میباشد.
حداقل سرمایه گذاری در ترکیه، 1 تا 3 میلیون لیر است. اگر چنین ثروتی دارید، میتوانید شرکتی برای خود در ترکیه بزنید و مشغول به کار شوید. قبل از سرمایه گذاری در ترکیه حتما همه ی موارد را مورد بررسی قرار دهید تا خطر شکست کاری شما را تهدید نکند.
مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک
برای خرید ملک در ترکیه، تنها نیاز به پول دارید.
برای خرید ملک در ترکیه، متقاضیان میتوانند از طریق آژانس های املاک اقدام نمایند. یا اینکه میتوانند به ترکیه سفر کرده و خرید خود را ثبت کنند.
شما بعد از خرید ملک در ترکیه، امکان این را دارید که به اداره مهاجرت آنکارا درخواست دهید و پاسپورت ترکیه را دریافت نمایید. ترکیه جزء معدود کشور هایی است که از طریق خرید ملک به راحتی اقامت کامل را عرضه میکند.
مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
برای اقامت کامل در ترکیه، باید حداقل 3 سال از ازدواج شما گذشته باشد. ازدواج نیز باید حتما در کشور ترکیه انجام شود و به صورت واقعی باشد. در صورتی که تشخیص دهند شما به صورت صوری ازدواج کرده اید، ممکن است به زندان یا جریمه نقدی محکوم شوید.
مهاجرت از طریق پناهندگی به ترکیه
پناهندگی یکی از روش های دیگر مهاجرت به ترکیه است که به هیچ عنوان به شما پیشنهاد نمیشود. این روش بسیار خطرناک است و باعث مشکلات زیادی میگردد.
پناهندگی فرآیند طولانی و پیچیده ای دارد و فرد باید بپذیرد در صورت بازگشت به کشور خود، جانش در خطر است.
در این روش قاچاقچیان انسان را به طور نا مطمئن از مرز جا به جا میکنند و امکان دارد بسیاری از افراد جان خود را از دست بدهند. پناهندگی در ترکیه اصلا شرایط خوبی ندارد و از نظر مردم آنها بی اهمیت شمرده میشود.
پس توصیه ما به شما این است که مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی را به هیچ عنوان امتحان نکنید.
مزایای مهاجرت به ترکیه
مهاجرت به ترکیه مانند هر کشور دیگری شامل مزایایی میشود که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- برخورداری از آب و هوای مناسب
- هزینه های کم و مناسب
- وسایل حمل و نقل عالی
- سلامت غذایی ایده ال
- بهره مندی از سیستم آموزشی مطلوب
- به رسمیت شناختن تابعیت دوگانه در کشو
- ارائه خدمات مناسب
- و..
معایب مهاجرت به ترکیه
مهاجرت به ترکیه معایب خاصی ندارد اما اگر بخواهیم مشکلات مهاجرت را درنظر بگیریم باید به دوری از کشور و غربت، شرایط مالی خوبی که برای زندگی در آنجا به آن نیاز دارید، فراهم کردن موقعیت تحصیلی یا کاری متناسب و… اشاره کرد.
مراحل مهاجرت به ترکیه
مراحل مهاجرت با توجه به انتخاب روش مهاجرتی شما، متفاوت است. بر این اساس میخواهیم به صورت کلی مراحل مهاجرت را برای شما شرح دهیم.
1.ابتدا باید روش مهاجرتی خود را انتخاب کنید. برای انتخاب آن میتوانید به وکیل مهاجرتی مراجعه کرده تا او متناسب با شرایط و موقعیت شما، مناسب ترین مسیر مهاجرتی را به شما پیشنهاد داده و انجام اقدامات لازم در این مسیر را برای شما تسهیل کند.
- در مرحله دوم ورود به کشور ترکیه است که ممکن است از یک هفته تا 3 ماه طول بکشد.
3.در این مرحله فرد باید اقدامات لازم که مرتبط با مهاجرت او است را انجام بدهد. کسانی که قصد اقامت بیشتر از 3 ماه را دارند، باید برای ادامه اقامت قانونی، مجوز اقامت ترکیه را دریافت نمایند. درخواست اقامت میتواند توسط شما و یا وکیلتان انجام شود.
در ادامه به مراحل درخواست اقامت دائمی اشاره خواهیم کرد.
iResidence تماس با مرکز برنامه
افراد پس از ورود به ترکیه میبایست قبل از انقضای ویزای خود با مرکز درخواست آی ریسایدنس تماس بگیرند تا واجد شرایط شوند. علاوه بر این ها، شما باید دفترچه سلامت ترکیه را نیز دریافت نمایید.
بعد از انجام کارهای فوق، شما باید زمان مناسب برای مراجعه به دفاتر اقامت دولتی ترکیه را برای خود رزرو کنید.
انجام مصاحبه نهایی
در این مرحله افراد باید در مصاحبه شرکت کنند. این مصاحبه در اداره مهاجرت دولتی و بین روز های دوشنبه تا جمعه برگزار میگردد. در اینجا لازم است تا شما هزینه دولتی برگه مهاجرت را پرداخت نمایید.
پس از گذراندن مراحل، شما میتوانید اطلاعات لازم را از سایت پی تی تی دریافت کنید.
اخذ اقامت ترکیه
در قوانین تمامی کشور ها، اقامت تحصیلی هیچگاه منجر به اقامت دائم و تابعیت فر نخواهد شد و لازم است تا ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تغییر دهد.
متقاضیان باید در یک مدت مشخص بیمه سلامت و مالیات خود را پرداخت کنند وحداقل به مدت 5 سال در آن کشور حضور داشته باشند، تا از هر جهت با فرهنگ کشور ترکیه آشنا شوند.
همانطور که در قبل ذکر شد، راه های اخذ اقامت در ترکیه متفاوت و زیاد است و افراد میتوانند بهترین روش را برای خود انتخاب نمایند.
همچنین پس از دریافت ویزای اقامت کامل، شما میتوانید در شهر هایی همچون استانبول، ازمیر، آنتالیا، بورسا و… زندگی کنید. این شهر ها از لحاظ کاری، تحصیلی و گردشگری مناسب افراد هستند.
مدارک لازم برای مهاجرت به ترکیه
شما برای مهاجرت به ترکیه نیاز به مدارک لازم دارید تا بتوانید از تمام حقوق و مزایا کشور ترکیه استفاده نمایید.
مدارک لازم برای مهاجرت به ترکیه
- پاسپورت معتبر
- عکس معتبر
- گواهی تحصیلی
- پرداخت هزینه اسناد
- ارائه بیمه سلامت ترکیه
- ارائه سوابق کیفری
- ارائه آدرس اقامت در ترکیه و… میباشد.
شما باید در مدارک های گفته شده نقص نداشته باشید، تا سران ترکیه به شما ویزای اقامت کامل را بدهند.
وکیل مهاجرت به ترکیه
شما برای مهاجرت آسان به ترکیه نیاز به یک وکیل معتبر دارید تا جزئیات شرایط اقامت را برای شما توضیح داده و عملی کند.
شما امکان این را دارید که سوالات و ابهامات خود را در زمینه دریافت ویزای ترکیه از وکیل مهاجرت بپرسید و اطلاعات لازم را بدست بیاورید.
میتوانید برای آسان تر شدن مهاجرتتان، به وکیل پایه یک دادگستری، الهام قاسمی، با 18 سال تجربه در انواع پرونده های حقوقی اعتماد کرده و با خیال راحت پروسه مهاجرت خود را با ایشان پیش ببرید تا از ابتدای راه در انتخاب روش مهاجرتی، جمع آوری اسناد و مدارک، ارسال درخواست، گرفتن پذیرش و نهایتا ورود به کشور مقصد، شما را راهنمایی کرده و فرآیند مهاجرت را با کمترین مشکل به سرانجام رسانده و زندگی جدیدی را در ترکیه آغاز کنید.
در این مقاله به تمام شرایط و راه های مهاجرت به ترکیه به صورت دائم اشاره کردیم و امیدواریم که مورد پسند و توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.