آخـــــرین مقالات و اخـــبار حقوقی

مهر 6, 1402

مهاجرت به آلمان | شرایط، مراحل و هزینه

آلمان به عنوان قطب صنعت اروپا شناخته می‌شود و بیشتر شرکت‌ها و صنایع در این کشور مشغول فعالیت هستند. با توجه به فعالیت‌های اقتصادی آلمان، این کشور به عنوان یکی از بهترین مکان‌ها برای یافتن شغل مناسب و درآمد خوب می‌باشد. اکنون، بسیاری از مردم در کشورهای مختلف برای داشتن یک زندگی بهتر و یافتن شغلی مناسب، به آلمان مهاجرت می‌نمایند.

اگر شما نیز ازجمله افرادی هستید که می‌خواهید به کشور آلمان مهاجرت کنید توصیه می‌کنیم تا آخر این مقاله با ما همراه شوید چراکه در این مقاله ما قصد داریم شما را به صورت کامل با مهاجرت به آلمان، شرایط، راه‌ها و مزایا و معایب مهاجرت به این کشور آشنا کنیم.

آلمان برای مهاجرت چگونه کشوری است؟

کشور آلمان برای همه کسانی که رویای زندگی در اروپا را دارند مقصد مناسبی است. از قرن بیستم مهاجرت به آلمان رواج یافته است. مهاجرت به آلمان ابتدا در میان شهروندان کشورهای اروپای شرقی و سپس در میان خاورمیانه محبوبیت پیدا کرد. کشور آلمان به عنوان قطب اقتصادی و صنعتی اروپا شناخته می‌شود‌.

همچنین این کشور یکی از مهم‌ترین قدرت‌های جهانی است که از ظرفیت بی‌بدیلی برای شکوفایی و رشد برخوردار می‌باشد. از دلایل اصلی افراد برای مهاجرت به آلمان هزینه‌های پایین زندگی در این کشور، امنیت اجتماعی و خدمات گسترده دولتی است.

در سال‌های گذشته سیاست‌های سختگیرانه‌ای برای مهاجرت به اعمال شده است که دلیل آن مشکلات ناشی از افزایش موج پناهندگان به آلمان و مشکلات پدید آمده ناشی از آن می‌باشد. با وجود این مشکلات مهاجرت به کشور آلمان از هر زمان دیگری دشوارتر شده است.

آلمان برای مهاجرت چگونه کشوری است؟

شرایط مهاجرت به آلمان

روش‌های مهاجرتی متعددی برای مهاجرت به کشور آلمان وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به مهاجرت از طریق دریافت ویزای کار، سرمایه‌گذاری در آلمان، تحصیل و ثبت شرکت در آلمان اشاره کرد. در نظر داشته باشید که از هر روشی هزینه مهاجرت به آلمان متفاوت است.

مهاجرت امری تخصصی و بسیار حساس می‌باشد که قبل از هر اقدامی، به شما هموطن عزیز توصیه می‌‌کنیم که در مورد کشور مورد نظر و روش مهاجرتی همه‌ی جوانب سنجیده و انتخابی آگاهانه و درست داشته باشید. با توجه به شرایط متقاضیان شرایط مهاجرت به آلمان‌ متفاوت است چون امکان دارد شرایط شما به گونه ای باشد که بتوانید از طریق کار به این کشور مهاجرت نمایید.

راه‌های مهاجرت به آلمان

به چند طریق می‌توان به کشور آلمان مراجعه کرد که عبارتند از:

  • مهاجرت کاری به آلمان

ازجمله پر طرفدارترین ویزا‌ها برای مهاجرت کاری به آلمان، ویزای کار است. کشور آلمان ازجمله صنعتی‌ترین کشور‌های جهان می‌باشد.

این کشور زمانی که با کمبود نیروی کار ماهر رو به رو می‌گردد، به جذب افراد متخصص اقدام می‌نماید.

اخیرا نیاز به نیروی کار در کشور آلمان از سال‌های قبل بیشتر شده است؛ بنابراین دریافت ویزای کار آلمان از قبل آسان‌تر شده است. شما می‌توانید با مهاجرت کاری آلمان نسبت به دریافت اقامت دائم این کشور هم اقدامات لازم را انجام دهید.

  • مهاجرت تحصیلی به آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در تمام مقاطع تحصیلی امکان پذیر می‌باشد. دانشگاه‌های این کشور از لحاظ سطح علمی از رتبه‌های بسیار عالی در سطح جهانی برخوردار می‌باشند. هم‌چنین راحت یافتن کار بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه، هزینه‌های مقرون به صرفه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی و همکاری مرکز‌های دانشگاهی با شرکت‌ها و مؤسسه‌‌های مختلف و معرفی دانشجویان به این مرکز‌ها موجب شده‌اند که اکثر دانشجویان ایرانی به گرفتن ویزای تحصیلی از کشور آلمان تمایل داشته باشند.

مهاجرت تحصیلی به آلمان
برای مهاجرت تحصیلی به آلمان به سطح زبان B2 نیاز دارید.
  • مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

در صورتی که می‌خواهید در آلمان کسب و کاری راه اندازی کنید، می‌توانید از طریق ویزای خوداشتغالی اقدام نمایید. با برنامه سرمایه‌گذاری در اقتصاد آلمان، مجوز اقامت دریافت می‌نمایید.

هم‌چنین به مهارت زبان آلمانی نیازی نخواهید داشت. اما یادگیری این زبان به شما در راه‌اندازی کسب‌وکار شما و تعامل با مردم تأثیر زیادی خواهد گذاشت.

  • مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج مثل روش‌های مهاجرت دیگر به آلمان است. فرد متقاضی می‌بایست از زبان آلمانی درک خوبی داشته باشد و حداقل دارای مدرک زبان B1 باشد. اجازه اقامت پس از ازدواج موقت خواهد بود. بعد از چند سال از ازدواج و گذشت حداقل سه سال در آلمان مجوز اقامت دائم برای همسر متقاضی صادر می‌گردد.

مزایای مهاجرت به آلمان

آلمان کشوری پیشرفته و ثروتمند در قلب اروپا می‌باشد و همین پیشرفته بودن و توسعه‌یافتگی یکی از مهم ترین مزایای مهاجرت به آلمان است و همچنین از دلایل مهم و اصلی افزایش تقاضا برای دریافت تابعیت و اقامت این کشور به‌حساب می‌آید.

آلمان به دلیل همسایگی با کشورهایی همچون دانمارک، فرانسه، هلند، اتریش، لهستان و سوئیس و همچنین با داشتن بیشترین مرز مشترک پس از روسیه با کشورهای دیگر اروپا، برای سفر کردن و رفت و آمد از موقعیت مکانی خوبی برخوردار است. از دیگز مزایای مهاجرت به آلمان سیستم حمل و نقل پیشرفته در داخل کشور است که برای ساکنین آن امکان جابه‌جایی‌های آسان درون شهری را فراهم می‌کند. استفاده از اتوبوس برای رفت و آمد خصوصا برای دانشجویان کشور آلمان کم‌هزینه‌ترین روش است.

معایب مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان در کنار مزایا دارای یک سری معایب است که این معایب عبارتند از:

  • میزان مالیات بالا

یکی از مهم‌ترین معایب زندگی در آلمان دریافت مالیات بسیار زیاد از مردم است. هرساله دولت آلمان میزان این مالیات را تعیین می‌کند و آن را صرف آموزش و درمان می‌کند. میزان این مالیات در بعضی از مواقع به ۴۰ درصد از درآمد نیز می‌رسد. معمولا افرادی که به دنبال ثروتمند شدن هستند این کشور را انتخاب نخواهند کرد.

  • آب‌وهوای سرد و بارانی

یکی از موارد مهمی که باید مهاجران قبل از سفر به آلمان به آن توجه کنند؛ وضعیت آب‌وهوای این کشور است. افرادی که با آب‌وهوای بارانی زیاد سازگار نیستند قطعا برای آن‌ها کشور آلمان گزینه مناسبی نیست.

  • یادگیری زبان آلمانی

برای اینکه متقاضیان بتوانند به این کشور مهاجرت کنند و زندگی راحتی را در کشور آلمان داشته باشند باید قبل از هرچیز زبان آلمانی را یاد بگیرند. لازم به ذکر است که یادگرفتن زبان آلمانی سختی‌های خاص خود را دارد و بیشتر افراد به‌ دلیل آموختن زیان آلمانی مهاجرت خود را به این کشور کنسل می‌کنند.

  • طولانی‌بودن قراردادها

در این کشور قراردادهای کاری را طولانی می‌بندند. اگر شخص بخواهد از این قراردادها خارج شود باید پروسه طولانی را طی کند.

مزایا و معایب مهاجرت به آلمان

هزینه مهاجرت به آلمان

برای روش‌های مختلف هزینه مهاجرت به آلمان متفاوت است. هزینه دریافت ویزای کار ۷۵ یورو و هزینه مهاجرت به آلمان از طریق کاری برای ویزای جستجوی کار ۷۲۰ یورو می‌باشد. در روش مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل علاوه بر هزینه‌های تحصیلی و شهریه باید هزینه‌های زندگی دانشجویی که بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو است را نیز در نظر گرفت.

از طریق سرمایه گذاری هزینه مهاجرت به آلمان نیز برای ویزاهای مختلف متفاوت است. اما می‌بایست برای ثبت شرکت در آلمان ۳۶۰ هزار یورو و برای ویزای کوتاه مدت ۸۰ یورو و برای ویزای بلندت مدت ۷۵ یورو هزینه کرد.

مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان

با توجه به روش مهاجرتی و نوع ویزا، می‌بایست مدارک شما تکمیل و به‌روز باشند. نقص مدارک ازجمله مهم‌ترین علت‌های ریجکت ویزای آلمان می‌باشد. مهم‌ترین مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان، عبارتند از:

  • پاسپورت معتبر
  • ارائه فرم‌های مربوط به ویزای درخواستی
  • عکس پرسنلی
  • مدارک شخصی یا کپی آن‌ها که شامل شناسنامه و کارت ملی است.
  • سند ازدواج در صورت متاهل بودن
  • مدارک پایان خدمت، معافیت یا مجوز خروج
  • مدرک زبان آلمانی
  • مدرک تمکن مالی
  • رسید پرداخت هزینه‌های دولتی

وکیل مهاجرت به آلمان

در صورتی که می‌خواهید به آلمان مهاجرت کنید، بهتر است از خدمات وکیل‌ مهاجرت بهره‌مند شوید. این وکیل‌ها در این زمینه تخصص دارند و با قوانین و مقررات کشور آلمان آشنا هستند. وکیل الهام قاسمی یکی از وکیل‌های باتجربه در حوزه مهاجرت به آلمان است که با تجربه فراوان در این زمینه، به مشتریان خود خدمات حرفه‌ای و کاملی را ارائه می‌دهد. با توجه به تغییرات قوانین مهاجرت به آلمان، بهتر است از خدمات وکیل الهام قاسمی استفاده کنید تا بتوانید با اطمینان خاطر و بدون هیچ گونه مشکلی، به کشور آلمان مهاجرت نمایید.

وکیل مهاجرت به آلمان
وکیل مهاجرت به آلمان – وکیل الهام قاسمی – وکیل پایه یک دادگستری

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه

جستجو