آلمان نه تنها یکی از قدرتمندترین کشورهای عضو اتحادیه اروپا است؛ بلکه یک کشور زیبا و کم نظیر در قلب اروپا میباشد که توانسته از لحاظ اقتصادی رتبه چهارم را در دنیا به خود اختصاص دهد. مهاجرت کاری به آلمان به دلیل نرخ بیکاری بسیار پایین و اقتصاد رو به رشد در آلمان است که این مزیتها، این کشور را برای کار به یک مرکز ایدهآل تبدیل کرده است.
از جمله ویژگیهای مهم آلمان برای جذب نیروی کار خارجی میتوان به امنیت شغلی، آموزش رایگان و ثبات اقتصادی در این کشور اشاره کرد. هر ساله نرخ بیکاری در آلمان رو به کاهش بوده و دولت این کشور تصمیم دارد تا به کمترین حالت ممکن این نرخ را کاهش دهد. در سال 2023 نرخ بیکاری در آلمان به ۳ درصد نیز رسیده است.
بنابراین جای تعجب ندارد که در کشور آلمان برای کار تقاضاهای بسیار بالایی برای مهاجرت وجود داشته باشد. از طرفی برای مهاجرت به آلمان روشهای زیادی وجود دارد که به امید پیدا کردن یک شغل مناسب با درآمد بسیار بالا، بیشتر جوانان قصد مهاجرت به کشور آلمان از روش کار را دارند. در مرحله اول، برای مهاجرت کاری به آلمان باید ویزای کاری این کشور را دریافت کنید. اگر شما نیز قصد ورود به آلمان و کار را در این کشور دارید در ادامه مطالب همراه ما باشد تا شما را بیشتر با مهاجرت کاری به آلمان آشنا کنیم.
ویزای کار آلمان چیست؟
یکی از بهترین گزینههای مهاجرت برای افراد بیکار سفر به کشور آلمان است. چون نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین بوده و فرصتهای شغلی زیاد با حقوق بالا و مزایای فراوان برای افراد مختلف وجود دارد.
به همین دلیل است که بیشتر افرادی که در محل سکونت یا کشور خود شغل یا کسبوکار مناسبی ندارند، برای کسب درآمد بالا به کشور آلمان مهاجرت میکنند.
نهتنها در کشور آلمان شرایط شغلی خوبی برای افراد فراهم میشود، بلکه میتوانند دستمزدهای بالایی نیز دریافت کنند. اگر شما هم برای دستیابی به موقعیت شغلی بهتر و درآمد بالا قصد مهاجرت به کشور آلمان را دارید، قبل از هر چیز باید به این نکته توجه کنید که، برخی از افراد برای مهاجرت به آلمان از جمله تبعه ایرانی به ویزا نیاز دارند. کشور آلمان ویزاهای مختلفی دارد که اگر بخواهید برای کار به این کشور مهاجرت کنید، باید ویزای کار آلمان را دریافت کنید.
به فردی ویزای کار در آلمان را میدهند که در زمینه خاصی تخصص داشته باشد و در همان زمینه بتواند در کشور آلمان مشغول به کار شود. البته به همه افراد متخصص این ویزا تعلق نمیگیرد و تنها ویژه افرادی است که دارای قرارداد کاری باشند.
شرایط مهاجرت کاری به آلمان و اخذ ویزای کاری
ویزای کاری آلمان انواع مختلفی دارد که شما میتوانید متناسب با شرایط و نیاز خود یکی از آنها را دریافت کرده و به این کشور مهاجرت کنید. آلمان، کشوری است که امکانات لازم را برای افراد با ملیت آلمانی داشته و برای شهروندان دارای ملیت غیر اروپایی نیز دارای تسهیلات مورد نیاز میباشد.
کشور آلمان، سرزمین نوآوری و اختراع است و مکانی مناسب برای تأسیس مؤسسات و شرکتهای بزرگ شناخته شده جهان میباشد. به همین دلیل کشور آلمان برای افراد با ملیتهای غیر آلمانی فرصتهای بسیاری را فراهم میکند تا برای خود یک شغل مناسب پیدا کنند و در این کشور اقامت داشته باشند.
مهاجرت کاری به آلمان یک فرصت مناسب برای افراد خارجی واجد شرایط میباشد تا بتوانند در کشور آلمان اقامت داشته و در زمینه شغلی خود فعالیت نمایند. صاحب این نوع ویزا میتواند وارد کشور آلمان شده و به مدت ۲ سال در این کشور کار کند. لازم به ذکر است که احتمال تمدید این ویزا و ارائه درخواست برای دریافت یک کارت آبی آلمان یا سایر انواع مجوزهای اقامت نیز در این کشور وجود دارد.
افراد متقاضی میتوانند جهت کار کردن در کشور آلمان و درواقع برای مهاجرت کاری به آلمان، با تأمین شرایطی که در قسمت پایین ذکر شده است برای اخذ ویزای با اقامت طولانی مدت درخواست کنند:
- اشتغال:
اگر فرد متقاضی در کشور آلمان یک نامه دعوت به همکاری داشته باشد.
- خود اشتغالی:
اگر فرد متقاضی تمایل به کار کردن به عنوان یک خود اشتغال در آن کشور باشد و یا مایل به ایجاد یک کسب و کار در کشور آلمان باشد.
- متقاضی جویای کار:
در حالی که فرد متقاضی در کشور آلمان آلمان سکونت داشته و به دنبال پیدا کردن یک شغل باشد.
- کار کردن به عنوان یک زوج Au:
برای جوانانی که در مورد فرهنگ و زبان کشور آلمان تمایل به یادگیری بیشتر دارند.
- ویزای کار در تعطیلات:
برای جوانانی که از چند کشور با ویزای کار در تعطیلات یک قرارداد، با کارفرمای خود در کشور آلمان امضا کرده اند.
- کارت آبی:
کارت آبی اتحادیه اروپا به آن دسته از کارگران با ملیت خارجی که قصد مهاجرت کاری به آلمان را دارند و دارای صلاحیت بالایی میباشند و برای کار کردن در رشته مهارت خود تقاضا میکنند، داده میشود.
صلاحیت بالا به این معنا میباشد که فرد متقاضی دارای مدرک کارشناسی بوده و یا در یک رشته خاص فارغ التحصیل باشد. فرد متقاضی باید برای واجد شرایط بودن برای دریافت کارت آبی از قبل یک کار در این کشور پیدا کرده باشد و حقوق سالانه وی حداقل باید ۵۰،۸۰۰ یورو باشد.
کارت آبی، به صاحبان آن حق به مدت چهار سال اجازه اقامت در کشور آلمان را میدهد و مجوز اقامت آنها را به اقامت دائمی تغییر میدهد. فرد متقاضی باید به منظور واجد شرایط بودن برای دریافت اقامت دائم، در انجام وظایف مرتبط با حرفه خود مهارت کافی را در کشور آلمان ارائه کند و نیز نیازهای مالی خاصی را برآورده نماید. همچنین بیش از 33 ماه باید در کشور آلمان و در محل کار خود کار کرده باشد.
لازم به ذکر است که باید در محل کار خود، به مهارتهایی که از بالاترین مدارک تحصیلی وی بدست آمدهاند وجود داشته باشد.
در کشور آلمان، مجوز اقامت دائم به عنوان مجوز اقامت نیز نامیده میشود. همچنين این مجوز به کسانی داده میشود که یک کارت آبی کشورهای اتحادیه اروپا را به مدت حداقل 5 سال و یک مجوز اقامت استاندارد داشته باشند و در زبانهای خاص مورد نیاز مهارت لازم را داشته باشند.
انواع ویزای کاری آلمان
بهطور کلی، ویزای کاری آلمان به دو نوع کوتاهمدت و بلندمدت تقسیمبندی میشود. ویزاهای بلندمدت بسته به نوع ویزا، از چند ماه تا چند سال وقت دارند. و ویزاهای کوتاهمدت نیز از چند روز تا چند ماه اعتبار دارند و بیشتر برای سفرهای کاری کوتاهمدت استفاده میشوند. مهمترین ویزاهای کاری آلمان به شرح زیر میباشند:
- ویزای کار
- ویزای جستجوی کار
- ویزای آوسبیلدونگ
- ویزای خوداشتغالی و فریلنسری
- بلوکارت
- Au Pair and Internship
- برنامه انتقال درون شرکتی
دریافت اقامت دائم آلمان از طریق مهاجرت کاری به آلمان
کسانی که به عنوان نیروی محقق یا متخصص به کشور آلمان مهاجرت میکنند، پس از ۴ سال اقامت در این کشور، میتوانند به منظور دریافت اقامت دائم آلمان اقدام نمایند. شرایط لازم برای این افراد، پرداخت حداقل ۴۸ ماه بیمه بازنشستگی در آلمان، اشتغال به کار، مجوز کار و داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 است.
از بعضی از شرایط عمومی برای دریافت اقامت دائم در آلمان، میتوان به داشتن توانایی تامین مخارج مربوط به زندگی، داشتن خانه برای زندگی، نداشتن سابقه کیفری و شرکت در آزمون ادغام برای نیروهای متخصص اشاره کرد.
مشاغل مورد نیاز آلمان
کشور آلمان همیشه به عنوان یک مکان عالی برای کار شناخته میشود. با این حال، بیشتر افراد برای یافتن شغل در این کشور شانس یکسانی ندارند. همانطور که میدانید یک تبعه خارجی بودن زندگی ما را میتواند در کشورهای دیگر سخت تر کند. به خصوص در مورد ایجاد شغل و یافتن شغل. با این حال، یکی از قوی ترین اقتصادهای جهان، اقتصاد آلمان است و همیشه به نیروی کار واجد شرایط نیاز دارد. مشاغل مورد نیاز در آلمان عبارتند از:
- مشاوران / تحلیلگران فناوری اطلاعات
- متخصصان فناوری اطلاعات
- توسعه دهندگان نرم افزار
- دانشمندان / تحلیلگران داده
- مهندسان
- پزشکان
- مهندسین مکانیک و خودرو
- مهندسین عمران
- مهندسین برق
- ریاضیدانان
- دانشمندان
- کارگران فلزی
- پرستاران و کارکنان مراقبت ارشد
- مکاترونیک
- تکنسینهای الکترونیک یا برق
- فروشندگان در خرده فروشی
حقوق و درآمد در کشور آلمان
دستمزد و حقوق در کشور آلمان در رتبه سوم در قاره اروپا قرار دارد. در گروههای شغلی مختلف حداقل دستمزد و حقوق در آلمان متفاوت است. کشور آلمان از جمله کشورهایی است که بر حداقل دستمزد دریافتی افراد شاغل قوانینی دارد. این بدان معنا میباشد که هر شخصی که در کشور آلمان کار میکند باید درآمدی معادل حداقل دستمزد تعیین شده در ماه داشته باشد.
این مبلغ در سال ۲۰۲۰ ماه ژانویه از ۹.۱۹ یورو به ۹.۳۵ یورو افزایش پیدا کرده است. طبق قانون وزارت کار کشور آلمان هر فرد شاغل که در این کشور دارای ۱۸ سال سن یا بیشتر باشد و در هفته ۴۰ ساعت به کار بپردازد، در ماه بیش از ۱۵۰۰ یورو درآمد دارد و کارفرمایانی که به کارمندان خود حداقل دستمزد را نپردازند، ممکن است مجبور شوند از ۳۰۰۰۰ یورو تا حداکثر ۵۰۰۰۰۰ یورو جریمه پرداخت کنند.
مدارک لازم برای مهاجرت کاری به آلمان
- یک پاسپورت معتبر (در ده سال اخیر دریافت شده باشد و بعد از تاریخ پایان برنامه ریزی شدهی ویزای جستجوی کار در آلمان حداقل ۱۲ ماه اعتبار داشته باشد)
- 3 قطعه عکس پرسنلی رنگی در ابعاد 4×3 با زمینه سفید یا خاکستری
- کپی از صفحه اول و دوم پاسپورت
- یک رساله درباره چگونگی برنامهریزی برای یافتن شغل، هدف از مهاجرت به آلمان و برنامه ریزی جایگزین در صورت پیدا نکردن شغل مناسب در آلمان
- سوابق تحصیلی غیر دانشگاهی و دانشگاهی از مهارتهای شخص متقاضی
- یک رزومه از کلیه فعالیتهای علمی، شغلی و تحصیلی فرد متقاضی
- محل اسکان در طول اقامت در آلمان
باید برای نشان دادن توانایی پرداخت هزینههای زندگی در آلمان تمکن مالی خود را اثبات کنید که میتواند شامل موارد زیر باشد:
- دعوت نامه برای معرفی شدن یک حامی مالی برای فرد متقاضی در آلمان
- یک حساب بانکی بلوکه شده یا موجودی حساب بانکی مناسب در آلمان
- اسناد هویتی، شامل عقدنامه، شناسنامه و… که به زبان انگلیسی ترجمه شده باشد.
- بیمه درمانی
مراحل مهاجرت کاری به آلمان
مراحل مهاجرت کاری به آلمان به این ترتیب میباشد که فرد متقاضی باید در ابتدا در این کشور کاریابی داشته باشد. اگر شما از طریق جاب آفر درخواست ورود به این کشور را داشته باشید در ابتدا کاریابی را باید از خارج از این کشور انجام دهید. اما شما در ویزاهای جست و جوی کار این شانس را دارید تا به صورت فیزیکی خودتان وارد این شرکتها و موسسات شده و در جلسات جذب نیرو و کاریابی نیز شرکت نمایید.
کسانی که درخواست ورود به بازار کاری این کشور را دارند با درخواست ویزای جست و جوی کار و ویزاهای جاب سیکر میتوانند وارد این کشور شده و موسسات کاریابی رزومه شما را دریافت کرده و با توجه به آن دنبال کار بگردند.
این موسسات جلساتی را برای شما تعیین میکنند که میبایست شما با کار فرما صحبت کنید؛ چون در این جلسه میزان دانش زبان مورد شما و سطح علمیتان مورد بررسی قرار میگیرد. در صورتی که استخدام شده باشید این مؤسسهها مبلغ نقدی و درصدی از حقوق ماههای اول شما را به عنوان حق الزحمه خود دریافت میکنند.
وکیل مهاجرت کاری به آلمان
برای مهاجرت کاری به آلمان توصیه میشود حتما از تجربههای یک وکیل کمک بگیرید. وکیل الهام قاسمی یکی از بهترین وکلای مهاجرت کاری به آلمان است. این وکیل دارای دانش کافی در زمینهی قوانین مهاجرت بوده و وی با توجه به تغییرات مداوم در قوانین و مقررات مهاجرت، همواره به روز بوده و تلاش دارد تا اطلاعات خود را به روز نگه دارد. به همین علت، الهام قاسمی یکی از معتبرترین و با تجربهترین وکلا در این زمینه محسوب میشود.