نگارش دادخواست ابطال سند مالکیت ماده 147 باید به یک وکیل با تجربه در زمینه املاک سپرده شود زیرا بسته به شرایط نیاز است مواردی به آن اضافه شود تا روند موفقیت دادخواست شما تسریع شود. شما میتوانید برای ارتباط با وکیل مجرب در این زمینه با شماره های زیر تماس حاصل نمایید:
در لغت ابطال به معنای عزل کردن و لغو است. در قانون نیز به هر نوع دعوا و شکایتی که راجعبه باطل کردن سند و پس گرفتن مالکیت از شخص باشد، ابطال سند رسمی گفته میشود. بهطورکلی اگر ابطال سند منقول و یا غیرمنقول توسط دادگاه صورت گیرد به آن ابطال سند مالکیت میگویند.
لازم به ذکر است که در برخی از موارد بدون حکم دادگاه نیز ابطال سند رسمی صورت میگیرد. بهطورکلی انجام این کار به دلایل مختلفی صورت گرفته که دادگاه براساس آنها تصمیم به باطل کردن سند میگیرد. نکات مهمی که در خصوص ابطال سند مالکیت ماده 147 باید بدانید به شرح زیر است:
- ماده 147 و ماده 148 قانون ثبت در بحث سند مالکیت یکی از کاربردیترین و مهمترین مباحث به شمار میآیند. هدف اصلی فرد قانونگذار از وضع این قانون این است که مانع سهولت در فرایند صدور سند و از بین رفتن حقوق افراد جامعه شود.
- توجه داشته باشید که با توجه به مادههای 147 و 148 قانون ثبت، آن دسته از افرادی صادر میشود که از املاک خود بهرهبرداری کردهاند، درحالیکه به علت موانع قانونی، برای آنها امکان دریافت سند وجود ندارد.
- از طرف دیگر با توجه به ماده 147 قانون ثبت درباره اعتبار سند مالکیت، اعتبار اسناد بهوسیله اداره ثبت بررسی شده و پس از تایید جز اسناد رسمی محسوب خواهد شد.
- براساس ماده 147، درباره طرح دعوی ابطال سند میتوان اینگونه بیان کرد که مواردی مانند اعتراض به هیئت اختلاف موضوع ماده 148 و شامل زمان طرح دعوا باتوجهبه تاریخ انتشار اولین آگهی میشود.
- نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که دادخواست ابطال سند مالکیت، مهلت خاصی ندارد و شخص ذینفع پس از صدور سند مالکیت، میتواند در هر زمانی طرح دعوا کند. اداره ثبت در این دادخواست با طرف دعوا نخواهد بود و کسی که سند مالکیت به نام اوست، خوانده نامیده میشود.
- دادگاه محل وقوع ملک برای رسیدگی به دادخواست ابطال سند، دادگاه صالح است و با توجه به تعیین هزینه دادرسی براساس قیمت منطقهای، به خواهان هزینه بسیاری تحمیل نخواهد شد.
مراحل ابطال سند مالکیت ماده 147
مراحل ابطال سند مالکیت بر اساس ماده 147 و 148 به شرح زیر خواهد بود:
- تهیه مدارک و اسناد موردنیاز برای ثابت کردن ادعا و درنهایت ابطال سند مالکیت
- نگارش دادخواست ابطال سند مالکیت ماده 147
- مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت کردن دادخواست
- حضور به موقع در دادگاه موردنظر برای رسیدگی به موضوع
مدارک لازم برای ابطال سند مالکیت ماده 147
با توجه به چگونگی اخذ سند مالکیت براساس ماده 147 مدارک بسیاری برای باطل کردن آن لازم است. بهطورکلی یکی از بهترین روشها برای ابطال سند مالکیت ماده 147، ارائه سند مالکیت دیگر بوده، از طرف دیگر براساس مسائل موجود اگر قصد ابطال سند مالکیت را دارید، برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید توسط افراد کارشناس، مشاوره لازم را دریافت کنید.
نمونه دادخواست ابطال سند رسمی ماده 147
_ سند مالکیت
• خوانده
• خواندگان
1. خوانده ردیف اول : گیرنده سند ماده 147
2. خوانده ردیف 2: اداره ثبت اسناد و املاک منطقه ای که در آن سند مالکیت المثتی صادر شده
_ خواسته
ابطال سند مالکیت پلاک ثبتی …… فرعی از 97 اصلی مفروز و مجزی از ……… فرعی ثبت …. به شماره سند ….موضوع مواد 146 و 147 از قانون ثبت واقع در بخش ….. و پرداخت کلیه خسارات دادرسی قانونی
ریاست محترم دادگاه عمومی و حقوقی …
احتراما، اینجانب خواهان پرونده کلاسه فوق به استحضار می رساند:
بهموجب قرارداد شماره ……………. مبادرت به خرید …. واقع در به مساحت… از خوانده محترم نمودهام
و لکن مع الاسف خوانده با علم به این موضوع که بنده مالک ملک هستم و ملک دارای سند مالکیت است، برخلاف واقع از امتیاز موضوع ماده 147 و 148 سوء استفاده نموده و مبادرت به اخذ سند به نحو غیر قانونی نموده است.
علیهذا با توجه به شرح ماوقع استدعای رسیدگی و صدور حکم ابطال سند مالکیت پلاک ثبتی …… فرعی از 97 اصلی مفروز و مجزی از ……… فرعی ثبت… به شماره … موضوع مواد 146 و 147 از قانون ثبت واقع به شرح ستون خواسته را دارم.
سوالات متداول در رابطه با ابطال سند مالکیت ماده 147
1. آیا سند مالکیت ماده 147 ثبت اعتباری دارد؟
با وجود اینکه قانونگذار امکان ابطال سند مالکیت ماده 127 را در نظر گرفته، این سند رسمی است و در تمامی محاکم اعتبار دارد.
2. آیا برای ابطال سند رسمی ماده 147 توسط قانونگذار مهلتی تعیین شده است؟
خیر، برای ابطال سند مالکیت هیچ زمان خاصی وجود ندارد و شخص ذینفع در هر زمانی میتواند برای انجام این کار اقدام کند.
3. اگر شخصی با استناد به اسناد جعلی و جعل اسناد، سند مالکیت کسب کرده باشد، آیا امکان شکایت از وی وجود دارد؟
برای انجام این کار بهتر است با وکیل ماهر مشورت کنید. بهطورکلی به علت استفاده از اسناد جعلی امکان شکایت وجود دارد.